logga wildasmå

GDPR

Hur behandlar vi din personliga information?
När du handlar från en webbutik, vår eller någon annan, så lämnar du ifrån dig information om dig själv. Var du bor, vilken e-postadress du har och vad du handlar. Här beskriver vi hur vi hanterar dina personuppgifter.
Grunden i allt vi gör är att behandla våra kunder som vi själva vill bli behandlade, alltid. Det gäller även när det kommer till information. 

Vem är registeransvarig för dina personuppgifter?
Det svenska företaget, Wildasmå AB är registeransvarig för de personuppgifter som du skickar till oss och ansvarar för dina personuppgifter i enlighet med gällande dataskyddsbestämmelser. 
Wildasmå AB
Trädgårdsvägen 5
187 50 Täby
Sverige
Företagsregister: Bolagsverket
Organisationsnummer: 559026-8487
Auktoriserad representant: Eva Wilund
Momsregisteringsnummer: VAT-NR SE559026848701

Vi hoppas att du känner dig trygg med hur vi behandlar dina personuppgifter och vill fortsätta handla dina barnkläder hos oss. 
GDPR - Dina Rättigheter
General Data Protection Regulation är en EU-förordning som reglerar hur vi får behandla personuppgifter. Den ersätter PUL (personuppgiftslagen) från och med 25 maj2018.


Du kan läsa mer om lagen och dina rättigheter på Datainspektionens hemsida.
Sammanfattning av vår informationshantering
Vi samlar in så lite information som möjligt. Den information vi samlar in är den information som krävs för att kunna fullgöra vårt åtagande mot dig och för att du ska kunna fullgöra ditt åtagande mot oss (alltså betala för din beställning). 
Vill du beställa mot faktura så måste vår sammarbetspartner Klarna ha ditt personnummer. Bara då kan du få dina varor hemskickade mot faktura.
Dessutom behöver vi såklart veta vilka produkter du beställer och vi behöver din e-postadress och telefonnummer för att kunna kontakta dig med leveransbesked, ändrad information osv.

Hur använder vi den här informationen?
Vi använder informationen för att expediera din beställning. Vi använder också dina uppgifter för att hantera klagomål och garantiärenden gällande produkter.
Vi använder din e-postadress för att kunna skicka information till dig om du begärt det. Vill du inte längre ha information från oss så kan du enkelt via en länk i informationsmailet avbeställa vidare informationsbrev och kommer då aldrig bli kontaktad av oss igen. 

Varför sparar vi information?
Vi sparar information av bokföringstekniska skäl. Vi behöver kunna redovisa underlag för skattemyndigheten.

Hur länge sparar vi dina uppgifter?
Vi behåller dina uppgifter så länge som du är en aktiv kund.
Vi sparar orderinformation i enlighet med bokföringslagen där man kan läsa följande: "De ska bevaras fram till och med det sjunde året efter utgången av det kalenderår då räkenskapsåret avslutades."

Ta bort din information från vår databas
Den information vi sparar finns bara som underlag för den ekonomiska transaktionen och behålls av legala skäl och kan därför inte raderas. 
Har du frågor är du välkommen att kontakta oss på eva@wildasma.se

Vilka system hamnar dina uppgifter i?
När du handlar hos oss går din order igenom flera steg för att vi ska kunna behandla och skicka dina varor till dig. 

Följande system/leverantörer jobbar vi med och din information kan komma att behöva behandlas av några av dessa. 

  • Hemsida24 - vår webshopslösning
  • Nordea - om du betalar med Swish eller betalar direkt till oss.
  • Klarna - om du väljer att betala med Klarna
  • Fortknox - vårt bokföringssystem
  • Postnord - om vi skickar din leverans med spårningsbart med Posten
  • Schenker - om vi skickar din leverans med Schenker
  • Surftown - mailhanteringssystem

Om du valt att ta emot vårt nyhetsbrev så använder vi även ett program som heter Mailchimp

Hemsida24
Vi använder ett system för vår webshop som heter Hemsida24. Det är en databas där våra produkter, våra sidor med text och allt annat (inklusive den här sidan) du ser i webshopen finns samlade. När du lägger en beställning på www.wildasmå.se sker det i Hemsida24.

Din beställning hamnar då i en databas hos Hemsida24 som vi och Hemsida24´s tekniker har tillgång till. Hemsida24 förvarar informationen åt oss men använder den inte något sätt utan vår tillåtelse och utan att vi begär det. Det kan t.ex. hända om en beställning av någon anledning inte gått igenom eller blivit dubbel. Då kan Hemsida24s tekniker undersöka ordern och felsöka. 

I beställningen finns information om vilka produkter (exempelvis barnkläder och barnskor) du köpt av oss, hur du betalat (men ingen information om kreditkort eller liknande) samt adressen vi ska skicka varorna till.
Dina personuppgifter används för att identifiera dig och för att bekräfta att du innehar den lagstadgade minimiåldern för att genomföra köp online samt för att bekräfta din adress med externa partner.

Det är från Hemsida24 du får e-post meddelande om att vi mottagit din order och när vi skickat din order. 

Om du gör byten eller skickar tillbaka varor till så brukar vi notera det i Hemsida24. En sådan notis kan exempelvis se ut så här:

"170918: Kund hade angett fel storlek, vill byta till en storlek större."

Klarna och Swish
När du kommer till kassan måste du betala för dina varor. Där kan du välja mellan flera olika betalsätt. Beroende på betalsätt kommer en extern betalningsfömedlare få information om ditt köp. Klarna har ett system där orderns innehåll syns. Det kan se ut så här:

"850.s_3 Barnstrumpbyxor 2 st 109 totalt 218 kr"

Har du frågor kring hur Klarna och Swish behandlar din information måste du kontakta betalningsförmedlaren och för Swish din bank. 

Surftown
Vi använder Surftown för vår kundservice och ordermail. När du mailar till eva@wildasma.se är det alltså en e-posttjänst vi använder. Normalt sett raderar vi inkomna mail senast 6 månader efter att vi mottagit dem. Behöver vi spara någon information så lägger vi över den informationen i Hemsida24.

Fortnox - Bokföring
Vi använder programmet Fortnox för bokföring. Från Hemsida24 tar vi ut beställningsbekräftelse som används som bokföringsunderlag. I beställningsbekräftelsen finns namn på köparen, fakturanummer och belopp, adress, e-post, telefonnummer samt vilka varor som beställts.
Vi sparar informationen i enlighet med bokföringslagen där man kan läsa följande: "De ska bevaras fram till och med det sjunde året efter utgången av det kalenderår då räkenskapsåret avslutades."

Dataskyddsansvarig hos Wildasmå.se
Jag Eva Wilund som äger Wildasmå AB är dataskyddsansvarig och ansvarar för att alla medarbetare är insatta i hur vi bearbetar information. Vill du ta kontakt med mig kan du maila till: eva@wildasma.se

Dina rättigheter
Du har flera rättigheter i och med GDPR. Vi har alltid respekterat våra kunder så för oss spelar det inte så stor roll förutom att det nu är lagkgrav. 

Du har rätt att bli bortglömd/raderad. 
Du har rätt till registerutdrag.
Du har rätt att få eventuella uppgifter rättade.
Du har rätt till dataportabilitet.
Du har rätt att återkalla ditt samtycke för behandling av uppgifter. 
Du har rätt att inge eventuella klagomål angående behandlingen av personuppgifter til Datainspektionen.